VM i windsurf venter for 19-årige Line Bang Wittrup

Fra d. 12. til d. 21. november løber VM i windsurf af stablen, hvor den 19-årige thybo, Line Bang Wittrup, skal repræsentere Danmark

Windsurf har altid fyldt en stor del i Lines liv. Og fra d. 12. november til d. 21. november skal Line til Frankrig, nærmere bestemt Carro, hvor hun skal dyste mod de bedste i verdenen inden for windsurf.

Det er finalestævnet inden for VM-touren i windsurf, hvilket Line ser enormt meget frem til. Oprindeligt var Line ikke kvalificeret til dette event, men grundet et tildelt wildcard kan Line se frem til den franske kyst og store oplevelser.

Det bliver en stor oplevelse at skulle ned og dyste i VM inden for windsurf. Jeg tager til Frankrig med det for øje at prøve mig af på den absolutte verdenstop

VM foregår over en række dage, eftersom man skal sikre de optimale vejrforhold for atleterne. Det er derfor svært at forudsige hvilken eksakte dato Line skal ud i bølgerne. Konkurrencen foregår således, at der er forskellige elimineringsrunder for atleterne, hvor de dyster mod hinanden ved at ride langs bølgerne samt udføre diverse tricks og loops på deres board.

Den unge thybo ved godt, at det bliver en svær omgang for hende nede i Frankrig, eftersom denne konkurrence foregår i dame-rækken, hvilket netop er de allerbedste i verdenen.

Jeg ser frem til, at tage en masse ting med mig hjem, som kan optimere mine egne præstationer fremadrettet og dermed være en bedre og mere alsidig atlet, fortæller Line Wittrup.

Inden VM står for skud, så venter der allerede denne weekend det sidste stop på DM-touren, som foregår i Cold Hawaii, Klitmøller.

Desværre har den unge thybo ikke selv mulighed for at tage titlen som dansk mester, eftersom et forstuvet håndled gjorde det vanskeligt for hende at præstere tilbage i maj, hvor det første stop på DM-touren fandt sted.

Line Wittrup sigter dog alligevel mod at gøre en god figur til weekendens DM, hvilket gerne skulle ende ud i en sejr.

Målet er at vinde det sidste stop på DM-touren her i weekenden, fortæller Line Wittrup.

Til dagligt figurerer Line også som træner i Surfklubben NASA, hvor hun træner unge piger i windsurf. Her finder hun glæden i at lære fra sig, i den sport hun elsker og sætter en ære i at fremstå som en rollemodel for sporten over for den yngre generation – en rollemodel hun især savnede, da hun var lille og ny inden for sporten.

     

    Sponsored by Thy - Workshop

    Line Bang Wittrup

    linebw02@gmail.com

    (+45) 29 82 58 87