International succes for Caroline Küntzel

Caroline fra Thy tog en podieplads til World SUP Festival denne weekend

Caroline var i denne weekend at finde I Santa Pola i det sydlige Spanien. Nærmere bestemt, så var den unge thybo at finde i Santa Pola, hvor World SUP Festival blev afholdt. Her deltog alle de bedste fra verden, hvorfor det var en spændt Caroline, der stillede til start til weekendens forskellige discipliner.

Det var det stærkeste felt af internationale SUP-surfere siden VM forrige år samtidig med, at det også er denne sommers største race, fortæller Caroline Küntzel.

Søndag stod den på Carolines favoritdisciplin, hvilket er 1000 meter teknisk race. Konkurrencen startede på land, hvorefter deltagerne skulle gennem seks bøjer, inden de skulle retur til land. Efter nogle overkommelige indledende heats, var Caroline klar til finalen, hvor der ventede nogle af verdens bedste kvindelige SUP-surfere inden for elite-kategorien.

Tæt finaleheat

Finalen var en tæt omgang, hvor Caroline lå blandt de forreste. Ved første bøje lå hun med helt fremme, hvorfor hun allerede ved første bøje kunne øjne i podieplads. Vinden tog til under finaleheatet og bølgerne begyndte at bliver større, hvilke umiddelbart ikke var en ulempe for Caroline, eftersom hun i høj grad kender disse forhold hjemme fra Klitmøller og den danske vestkyst.

Konkurrenten, Melanie, fangede nogle bølger i slutfasen, hvorfor hun placerede sig i front efter den tredje og fjerde bøje. Caroline lå efter Melanie den resterende del af racet, hvorfor den unge thybo kunne surfe ind på en forholdsvis sikker andenplads med tanke på, at der var et godt stykke ned til nummer tre.

Caroline kunne derfor senere lade sig hylde på podiet i form af en flot andenplads, hvilket hun var meget tilfreds med.

Det var et super fedt race med nogle seje kvinder. Det var fedt at nå podiet denne gang, efter jeg lige præcis missede podieplads tidligere på året, hvor jeg var i Schweiz.

Næste gang Caroline skal i aktion på vandet, bliver d. 17. juni, hvor Red Bull Midsummer Viking Challenge finder sted, hvilket er et 24 timers hold-race arrangeret af thyboen Casper Steinfath. Red Bull Midsummer Viking Challenge foregår i Amager Strandpark fra d. 17. juni til d. 19. juni. Derudover finder DM inden for Stand Up Paddle sted fra d. 24. juni til d. 26. juni, hvor Caroline også deltager.