Projektet ‘Sponsored by Thy’ gør, at atleten Caroline Küntzel kan fokusere på sin sport og gå efter titel som verdensmester

Den unge stand up paddle-atlet Caroline Küntzel får igennem projektet ’Sponsored by Thy’ hjælp og sparring til at indgå samarbejdsaftaler med lokale sponsorer. Sponsoraterne er altafgørende for, at Caroline kan konkurrere med på højeste plan.

Den blot 18-årige atlet Caroline Küntzel fra Thy har ét mål i sigte, og det er at blive verdensmester inden for de næste år. Det kræver for det første både talent og træning, og så kræver det sponsorer, der bakker op.

Sponsorer spiller en kæmpe stor rolle for mig. Hvis ikke jeg har sponsorer nok, misser jeg chancen for at deltage ved mesterskaberne. Det oplevede jeg i 2019, hvor jeg måtte opgive håbet om at komme til VM, selvom jeg var udtaget, siger Caroline Küntzel.

Derfor er Caroline utrolig glad for at være en del af projektet ’Sponsored by Thy’, der hjælper hende og andre unge atleter i Thy med at indgå samarbejdsaftaler med lokale virksomheder.

Før i tiden gik jeg ofte med en træls følelse i maven forud for et stævne. Jeg var altid nervøs for, om jeg nåede at indhente nok sponsorater. Nu hvor jeg er en del af projektet, får jeg hjælp til den del, og jeg har hele tiden en at sparre med. Jeg er dog ikke i mål endnu, og jeg mangler stadig midler for i år, siger Caroline.

En kærkommen hjælp

For en ung atlet som Caroline, der aller helst vil bruge al sin tid på vandet, har det været udfordrende selv at skulle finde sponsorater. Det har krævet en masse tid og viden, som Caroline ikke har haft. Hun værdsætter derfor den hjælp, hun får i projektet.

De første år af min sportskarriere har jeg skulle klare mig selv, og hvis jeg ikke fandt en sponsor, var det bare ærgerligt. Nu har jeg pludselig en at sparre med, og en der hjælper mig med mine problemer. Det er jeg virkelig glad for. Især i en sportsgren som min, hvor du ellers er meget alene, siger Caroline.

Projektet er sat i verden for at sikre unge atleter de bedst mulige forhold, så de kan konkurrere med på det højest mulige plan. Og allerede nu har projektet gjort det lettere for Caroline at fokusere på træningen frem mod verdensmesterskabet.

Det har sparet mig for en masse energi og kræfter, at jeg har fået hjælp. Jeg skal ikke længere tage alle beslutninger selv, og hvis jeg har været i tvivl om noget, er jeg blevet guidet. Det er nogle tunge sten, der falder fra mine skuldre, og nu kan jeg i højere grad fokusere på det, jeg er god til – nemlig min sport, siger Caroline.

Fakta

  • Sponsored by Thy skal være medvirkende til at sikre eliteidrætsudøvere i Thy bedre forudsætninger for at udleve deres potentiale.
  • Formålet er at forbinde eliteidrætsudøvere og det lokale erhvervsliv, så det skaber værdi for begge parter.
  • ’Sponsored by Thy’ er støttet af Thisted Kommune, Thy Erhvervsforum og en række større lokale virksomheder.

 

Sponsored by Thy - Caroline SUP Tour 2021

Projektansvarlig, Bertel Østergaard (tv) & Caroline Küntzel (th)