Fra Det Nationale Træningscenter til Thy med OL for øje

Tobias Bjerg (født 21. april 1998) er en dansk svømmer. Tobias blev udnævnt til Årets Olympiske Håb forud for OL i Tokyo og har også tidligere svømmet sig til medaljer til EM. Tobias gør sig i disciplinen brystsvømning og er en af Danmarks største atleter inden for svømning.

Tobias startede sin svømmekarriere i AGF, eftersom han er født og opvokset i Aarhus. Senere gik turen så til København, hvor Tobias fik muligheden for at træne på det Nationale Træningscenter. Her fik han blandt andet Mads Bjørn Hansen – Mads der i dag er træner for Thisted Svømmeklub. Og Mads er også en af årsagerne bag, at Tobias har valgt at tage til Thy og Thisted Svømmeklub forud for OL 2024, der finder sted i Paris. Ressourcerne og mulighederne i Thy skal være medvirkende til at sikre Tobias succes frem mod OL i Paris 2024.

Tobias bærer den danske samt den nordiske rekord i 50m på kortbane. Dertil besidder han også den danske rekord på 100m bryst.

 

Karriere højdepunkter:

  • 2021: OL i Tokyo
  • 2021: EM I Budapest  
  • 2019: EM i Glasgow – 🥉 i holdmedley
  • 2019: VM i Sydkorea – 9. plads
  • 2017: EM i København, Kortbane

 Sponsorer / Samarbejdspartnere 

Disse er essentielle for, at Tobias kan gøre det, han gør. Derfor kan vi heller ikke opfordre nok til at støtte dem, som støtter individuelt elitesport i Thy. Af hjertet tak!

Vil du vide mere om projektet?

Er du interesseret i at vide mere om projektet , så tøv ikke med at tage kontakt. Enhver henvendelse vil glædeligt blive besvaret og vi sidder altid klar bag tasterne.