Repræsenterer Danmark og Thy internationalt

Den 20-årige thybo, Maria Thinggaard Sørensen, er blandt de bedste i verdenen til sporten, voltigering, der fokuserer på at udføre akrobatik på ryggen af en hest, som galopperer rundt i en cirkel.

Maria har gået til voltigering siden hun var helt lille og har de seneste fem år konkurreret på eliteniveau, hvor hun har repræsenteret Danmark, og ikke mindst Thy, flere gange til internationale stævner.

I 2021 skulle Maria igen repræsentere Danmark ved et internationalt stævne. Denne gang dog senior-VM, hvilket kategoriseres som værende det største inden for denne sportsgren. Maria skulle, sammen med sin makker, Freja Linde, dyste mod de bedste i verdenen i disciplinen pas-de-deux, som er en disciplin, hvor to atleter er at finde på hesteryggen på samme tid. Udover pas-de-deux findes der også individuel voltigering, hvilket er en disciplin som Maria også udøver.

Maria ser senior-VM som det største man kan opnå inden for denne sportsgren, hvorfor den unge thybo også er meget beæret over at være blevet udvalgt til at repræsentere Danmark. Dette VM var Marias første, hvorfor hun også så enormt meget frem til oplevelsen. En oplevelse, hvor håbet var at ende blandt de bedste ti.

Det at få lov til at repræsentere det røde og hvide flag såvel som dét at være medvirkende til at sætte Thy på verdenskortet er enormt stort for mig. Jeg kommer fra en lille klub i Sjørring, og det er super fedt at få muligheden for at repræsenterer den international også, fortæller Maria Thinggaard Sørensen.

Desværre nåede Maria aldrig at stille til start, eftersom hendes partner, Freja, desværre blev skadet forud for dette VM.

Maria er bestemt heller ikke kommet sovende til sin succes inden for voltigering. Størstedelen af hendes tid går nemlig med træning. Hun træner ugentlig flere gange, træning som finder sted i Sjørring såvel som Vejle, hvorfor der i løbet af ugen bliver brugt store mængder tid bag rettet.

Maria har store drømme

Den unge thybo glæder sig til VM i Budapest, men forhåbentlig stopper det ikke der. Danmark er nemlig udnævnt til at være vært for ECCO FEI Verdensmesterskabet 2022, som finder sted i Herning. Her vil der blive konkurreret i disciplinerne spring, dressur, paradressage samt voltigering, hvorfor Maria også allerede drømmer om et verdensmesterskab nummer to – denne gang blot på hjemmebane.

Udover verdensmesterskaberne, så er der også en lille drøm inde i Maria, som lyder på OL-deltagelse.

Det største ville være, hvis voltigering gik hen og blev en disciplin til OL, og man dermed fik chancen for at repræsentere Danmark til OL, udtaler Maria Thinggaard Sørensen.

Voltigering har blot været på OL-listen en enkelt gang, hvilket var tilbage i 1920, som fandt sted i Antwerpen, Belgien.

Karriere højdepunkter:

  • Nordisk Mester, 2021
  • Nordisk Mester, 2019
  • EM 2019 (5. Plads)
  • 1. plads CVI-stævne, Belgien, 2019 
  • 1. plads, CVI-stævne, Ungarn, 2019 
  • 2. plads, CVI-stævne, Slovakiet, 2019

Maria Thinggaard Sørensen

mari175q@live.dk

(+45) 22 80 72 04

 Sponsorer / Samarbejdspartnere

Disse er essentielle for, at Maria kan gøre det, hun gør. Derfor kan vi heller ikke opfordre nok til at støtte dem, som støtter individuelt elitesport i Thy. Af hjertet tak!

Sponsored by Thy - Thy Mors Energi
Sponsored by Thy - Fanatic
Sponsored by Thy - Black Project
Sponsored by Thy - West Wind
Sponsored by Thy - Thy Mors Energi
Sponsored by Thy - Fanatic
Sponsored by Thy - Black Project
Sponsored by Thy - West Wind
Sponsored by Thy - Thy Mors Energi
Sponsored by Thy - Fanatic
Sponsored by Thy - Black Project
Sponsored by Thy - West Wind
Sponsored by Thy - Thy Mors Energi
Sponsored by Thy - Fanatic
Sponsored by Thy - Black Project
Sponsored by Thy - West Wind

Vil du vide mere om projektet?

Er du interesseret i at vide mere om projektet , så tøv ikke med at tage kontakt. Enhver henvendelse vil glædeligt blive besvaret og vi sidder altid klar bag tasterne.